marți, aprilie 25, 2017

Turism cultural în Granada

În perioada 20.03.2017 – 07.04.2017, 14 elevi de la Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare însoţiţi de prof. Anca Apostol şi prof. Natalia Danciu au participat la un stagiu practic în Granada, Spania, în hoteluri de 3 şi 4 stele.
Fiecare sfârşit de săptămână a fost dedicat vizitelor culturale la obiective turistice de inters.

Granada este faimoasă datorită construcțiilor sale istorice, din vremea maurilor, dar și din perioada gotică sau renascentistă.
Cele mai importante construcții din perioada maurică aparțin Palatului Alhambra (Medinat al-hambra = orașul roșu; datorită stâncilor roșii pe care este construit). Reprezintă o aglomerare de palate, cele mai mari lăcașe de cult de acest tip din Spania. Alhambra a fost construită în secolele XIII și XIV, pentru a servi ca reședință a regilor mauri.
Un alt obiectiv turistic este Palacio de Generalife, reședința de vară a califilor.
Palatul Alhambra, Grădinile Generalife (Alhambra) și cartierul Albaicín din Granada au fost înscrise în anul 1984 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
În centru se află catedrala din timpul Renașterii. Lângă ea se află Capilla Real (terminată în 1521), în interiorul care se află mormintele regilor catolici. Isabela și Ferdinand au fost înmormântați acolo în 1521. Ioana cea Nebună și Filip cel Frumos au fost de asemenea îngropați acolo.
Pe lângă acestea, în Granada se mai află și un muzeu de arheologie și un observator astronomic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.