miercuri, august 29, 2012

Gesturi simple si gandire eco-friendly


             Zibo.ro a lansat liceelor, scolilor si gradinitelor din Romania invitatia de a  participa la cea mai ampla actiune ecologica de colectare hartie, PET-uri si plantare de copaci:

"Scoala pentru o Romanie Verde"

care va incepe in 1 octombrie 2012, in judetele unde vor fi minim 10 scoli (licee, gradinite) inscrise in proiect.
In ce va consta actiunea?
Liceele, scolile si gradinitele participante la proiect vor colecta hartie si PET-uri in locatiile si conditiile stabilite de Zibo.ro. In acest sens vor fi incheiate acorduri de parteneriate cu fiecare unitate scolara. Cantitatea de hartie si PET-uri colectate vor fi preluate lunar de parteneri ai Zibo.ro
In cadrul aceleiasi actiuni vor fi organizate:
• Un concurs national pe teme ecologice organizat online, pe 2 etape (noiembrie-decembrie – local; aprilie-mai – national). La acest concurs vor putea participa doar elevi din cadrul unitatii scolare inscrise in acest proiect. Cei mai merituosi vor fi recompensati cu tabere scolare;
• Pregatirea si editarea de manuale de educatie ecologica. In prezent, prin aportul partenerilor, Zibo.ro pune deja la dispozitie, in mod GRATUIT, un manual introductiv complet de ecologie. Poate fi consultat la biblioteca scolii.
• Ziua impaduririi – aprilie 2013, sub sloganul “Un copil, un copac” - plantarea a 1.000.000 de copaci!!
• Ecologizarea râului din orasul meu – iunie 2013.
 Data lansarii proiectului: 1 octombrie 2012
 Durata desfasurarii proiectului: nelimitat     
 Scopul actiunii:
           • Educatia ecologica in scoli;
           • Introducerea disciplinei “Educatie ecologica” in scoli.
            Ce premii vor fi acordate?
Primele 3 (trei) scoli care vor colecta cantitatea cea mai mare de hartie per elev, pe intregul an scolar 2012-2013, vor primi buget de modernizare si dotare a scolii.
In fiecare luna, unitatea scolara care va avea contributia cantitativa cea mai insemnata (cantitatea cea mai mare de maculatura per elev) va fi recompensata prin organizarea unei Green Party Day, de catre sponsori ai actiunii.
Vor fi oferite diplome si numeroase premii, constand in: materiale si rechizite scolare, echipamente IT, cadouri, etc.
Biblioteca C.E.N.T. sustine demersul organizatorilor, promovând proiectul pentru că ideea de a planta 1.000.000 de copaci înseamnă un aer mai curat, în plus, înseamnă să dai o şansa naturii şi să laşi ceva în urma ta.
                                                                                       Ludmila Klocza, bibliotecar



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.