sâmbătă, noiembrie 04, 2017

Planificarea carierei – alternative educaționale pentru elevii din ultimul an de liceu

          În cadrul proiectului „Planificarea carierei – alternative educaționale pentru elevii din ultimul an de liceu”, propus să se desfășoare pe parcursul programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!", elevilor din clasele a XII-a li s-a oferit posibilitatea să se informeze despre oferta educațională a unor instituții de învățământ superior din Baia Mare și Cluj Napoca.
        Astfel că,  în primele două zile din săptămâna „Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!", au fost organizate vizite de studiu la facultăți din Cluj Napoca și Baia Mare, la care a  participat un grup numeros, format din elevii tuturor claselor terminale, însoțiți de profesorii diriginți.
      Printre opțiunile elevilor s-au numărat: facultăți din cadrul Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA), Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), Informatică, Drept, Litere și altele; facultăți din cadrul Universității Tehnice din Cluj Napoca, Construcții, Calculatoare, Inginerie electrică, Telecomunicații, etc., dar și facultățile din Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Inginerie și Științe.
         Elevii de la CENT au avut ocazia să afle care sunt specializările pentru care pot opta pentru nivel licență, după absolvirea liceului, cum este organizată admiterea, dar și ce alte oportunități le oferă cele două centre universitare vizitate: implicarea în proiecte diverse, petrecerea timpului liber, etc. Elevii au fost curioși să afle cât mai multe informații despre admitere, dar și despre viața de student, au adresat întrebări, cărora le-au oferit răspuns reprezentanții facultăților: profesori și studenți, prezenți la întâlnirile cu grupul CENT.
            Pe parcursul vizitelor la facultăți, am avut bucuria să ne întâlnim cu studenți, foști absolvenți CENT, care le-au împărtășit, colegilor mai mici, din experiența lor, în alegerea facultății și a specializării pe care doresc să o urmeze.
              După aceste vizionări  la faţa locului, noi, diriginții claselor a XII-a, sperăm că elevii noștri sunt mult mai informați în ceea ce privește oferta educațională a unor facultăți și le va fi mai ușor în luarea deciziei cu privire la alegerea facultății și a specializării pe care doresc să o urmeze, după absolvirea liceului. 

prof. Mariana Mitrea – coordonator proiect

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.