miercuri, martie 15, 2017

"Alege! Este dreptul tău", ediţia 2017



15 martie este Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, zi care marchează aducerea la cunoştinţa publică a importanței cunoașterii și protejării drepturilor oamenilor în calitatea lor de consumatori. În acest an, potrivit www.consumersinternational.org, tema propusă pentru sărbătorirea Zilei mondiale a drepturilor consumatorilor este "Construirea unei lumi digitale în care consumatorii să poată avea încredere" ("Building a digital world consumers can trust").  
Pornind de la tema zilei, azi la Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare s-a desfăşurat etapa judeţeană a Concursului Naţional pe Teme de Protecţia Consumatorilor "Alege! Este dreptul tău", ediţia 2017, cu tema: „Drepturile consumatorului în era digitală”.  Competiţia se adresează elevilor din clasele IX-XI şi este organizat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale prin Inspectoratul Şcolar al judeţului Maramureş, Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Maramureş şi colegiul nostru.  Elevii participanţi la concurs au susţinut o  probă de testare a cunoştinţelor prin test grilă şi proba de realizare a unui eseu pe tema  stabilită „Cumpăr online şi ştiu ce drepturi am!”, pe baza bibliografiei impuse pentru testul la nivel judeţean de A.N.P.C.
Câştigătorii concursului au fost toţi elevii participanţi, dar  doar ocupanţii locul 1,  Kovacs Cătălin Andrei din clasa a X-a A şi Mogagea Teodora Alexandra  din clasa a XI-a A, ambii pregătiţi de prof. Rodica Miclăuş,  vor participa la etapa naţională, găzduită de  Tabăra Delfin din Năvodari, jud. Constanţa, în perioada 18-23 iunie a.c.
Pentru deplasarea şi participarea elevilor la etapa naţională  se alcătuiesc 8 grupe de elevi. Elevii colegiului nostru fac parte din grupa: Regiunea Nord-Vest,reprezentând  judeţul Maramureş şi vor fi coechipieri cu reprezentanţii judeţelor Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Satu-Mare şi Sălaj.
Etapa naţională cuprinde concursul individual şi concursul pe echipe.

Totodată, pe parcursul întregii zile s-au derulat acţiuni de informare a elevilor pentru creșterea gradului de conștientizare a drepturilor de care beneficiază ca şi consumatori și stimularea acestora de a acționa în acord cu aceste drepturi, pentru a fi informați corect și transparent.
Informaţii furnizate de d-na profesor Rodica Miclăuş, coordonator eveniment.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.