luni, decembrie 08, 2014

Elevii afacerişti şi-au prezentat business-urile


          Liceeni din 18 judete si-au dovedit calitatile de buni manageri sau vanzatori in cadrul Targului Firmelor de Exercitiu „Rivulus Dominarum Tineret”, organizat de Colegiul Economic „Nicolae Titulescu din Baia Mare. Evenimentul, aflat la cea de-a VIII-a editie, s-a dovedit a fi unul de amploare, pentru ca a reunit peste 100 de firme din intreaga tara.
           Doresc sa le adresez un bun venit calduros oaspetilor din intreaga tara, sa le multumesc ca au venit intr-un numar atat de mare, astfel incat avem la standuri 76 de firme, in total 117 participanti, firme participante din tara. Targul firmelor de exercitiu e un eveniment in adevaratul sens al cuvantului in care tinerii pot sa-si demonstreze abilitatile antreprenoriale si e un exemplu ca sistemul educational romanesc imbina armonios teoria cu practica. 
          Sunt convinsa ca toti participantii vor sti ce sa faca pentru viitorul Romaniei de maine, ei vor fi viitorii specialisti pregatiti la cele mai inalte standarde”, a afirmat directorul Colegiului Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare, prof.Crina Buda.
      
            Pentru unii elevi, evenimentul a insemnat debutul in lansarea unei afaceri, iar altii au invatat si mai multe despre ceea ce inseamna sa negociezi, sa faci tranzactii sau sa tii evidenta contabila a activitatii. Ideile de afaceri au fost variate: de la firme de cosmetice pana la prezentarea unor obiecte traditionale sau a unor dulciuri delicioase.
            Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, prezent  la eveniment, a declarat:
            Mi-as dori foarte mult ca ceea ce faceti sa nu fie doar un simplu exercitiu, ci sa mearga mai departe spre zona practica si pragmatica. Din acest motiv municipiul Baia Mare are in finantare 22 de proiecte pentru tineri, proiecte de afaceri si va invitam din ianuarie ca fiecare dintre voi sa aplicati pentru cele 22 de proiecte, fiecare a cate 25.000 de euro, astfel incat chiar daca sunteti tineri sa puteti sa va manifestati talentul. In rest va doresc sa va lasati imaginatia, creativitatea si puterea sa se manifeste, sa nu va lasati ingraditi de barierele pe care le impune de multe ori societatea, sa aveti o singura bariera, cea a bunului-simt, si in rest sa nu tintiti decat foarte sus”
         La finalul targului, cele mai bune firme si standuri au fost premiate. Anul acesta, cea mai bune firma a fost declarata cea a Colegiului Economic „Costin C. Kiritescu” din Bucuresti, Tian Fu,  pe locul al doilea s-a clasat firma Alice, a Liceului Teologic Penticostal Baia Mare, iar pe locul al treilea cea a  Colegiului Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare, Charriott. Premiantii de pe podium au primit cupe si diplome.
           In cadrul evenimentului s-au mai acordat premii pentru cele mai bune materiale promotionale, cel mai bun catalog profesional si catalog creativ, cea mai buna prezentare a firmei, cele mai multe tranzactii, cea mai buna pagina web, cel mai bun vanzator, cel mai bun spot si cea mai reprezentativa mascota.


           facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.