vineri, octombrie 04, 2013

Ziua Internaţională a Educaţiei - Mesajul conducerii I.S.J. Maramureş


Stimaţi colegi, profesori, învăţători, educatori
Anual, la 5 octombrie,  dascălul este sărbătorit în întreaga lume, rememorându-se rolul de excepţie şi contribuţia remarcabilă pe care acesta o are în formarea generaţiilor şi, implicit, în asigurarea sănătăţii spirituale şi morale a societăţii.
Sărbătoarea Educaţiei a fost stabilită pentru această zi la iniţiativa Organizaţiei Internaţionale a Muncii şi UNESCO, odată cu participarea acestor foruri internaţionale la Conferinţa Interguvernamentală specială – Paris, 5 octombrie, 1966.
 Scopul acestei sărbători dedicate educaţiei este acela de a resensibiliza societatea în legătură cu rolul esenţial pe care dascălii îl joacă în modelarea sufletelor şi minţilor copiilor lumii. Este, de asemenea, ziua în care se restabilesc drepturile şi responsabilităţile profesorilor din întreaga lume, relansându-se standardele educaţiei internaţionale. Statutul cadrului didactic este unul dintre cele mai importante aspecte care au fost reglementate la Conferinţa de la Paris. Prin oficializarea statutului, se urmărea impunerea unei reputaţii prestigioase a oricărui educator.
 În condiţiile în care cifrele ce ilustrează lipsa de educaţie în lume sunt încă destul de mari, putem accepta confortul ideii că România se numără printre ţările în care Educaţia este o prioritate naţională.  Este însă nevoie ca profesorul, dascălul să-şi reimpună prestigiul, astfel încât să i se recunoască necondiţionat valoarea. Acest lucru se poate realiza doar prin îndeplinirea misiunii primordiale fiecăruia dintre noi, aceea de a insufla elevilor valorile fundamentale pe baza cărora să-şi dezvolte o cultură solidă, să fie capabili să opteze pentru cel mai bun drum în viaţă, să-şi dezvolte armonios personalitatea.
Distinşi colegi! Ziua Internaţională a Educaţiei este prilejul minunat pentru noi de a ne exprima respectul pentru activitatea didactică desfăşurată , aprecierile noastre faţă de eforturile susţinute şi devotamentul pe care - l dovediţi în activităţile extracurriculare, în pregătirea pentru examenele naţionale, pentru olimpiade şi concursuri şi mulţumiri calde pentru rezultatele obţinute, nu doar în anul şcolar trecut, ci în întreaga Dvs, carieră.
 Fiţi mândri de statutul pe care-l aveţi, fiţi convinşi de nobleţea profesiei Dvs., asiguraţi-vă în permanenţă că depuneţi eforturi cu miza succesului şi nu va fi trădată esenţa meseriei noastre!.
Cu respectul pe care-l purtăm amintirii foştilor noştri profesori, ne manifestăm emoţia de a avea prilejul să vă facem urările de bine, dorindu-vă succesele scontate şi binemeritate, putere de muncă, viaţă frumoasă şi bucurii personale!

           Inspector Şcolar General,
  prof. Ana Lucreţia Maria Moldovan,                Inspector şcolar general adjunct,
                                                                          prof. dr. Delia Mariana Ardelean


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.