marți, noiembrie 02, 2010

Concurs de creaţie



            Biblioteca Judeteană “Petre Dulfu” din Baia Mare, în parteneriat cu Biblioteca din Colegiul Economic “Nicolae Titulescu” lansează, în cadrul  proiectului „Să ne cunoaştem scriitorii contemporani”, ediţia a IV-a, concursul de creaţie literară cu  tema:
„Călător prin lume versus navigator pe Internet”
         Participanţii la concurs trebuie să descrie un spaţiu (un peisaj, o ţară, o regiune, o localitate sau un aşezământ cultural, o clădire etc) care i-a impresionat în mod deosebit, evidenţiind rolul călătoriei în cunoaşterea de sine.
            Criterii:
-   elevi din clasele a IX-a - a XII-a;
-   lucrările să se încadreze în max. 2 pag A4 (Font 14, Times New Roman, rând 1 şi 1/2)
-   termen limită de predare a lucrărilor: vineri, 05 noiembrie 2010 (vezi modalitatea de predare)
-   jurizarea finală a concursului de creaţie literară o va face o comisie formată din profesori de limba română şi bibliotecare de la fiecare liceu cuprins în proiect.
            Modalitate de predare a lucrărilor spre jurizare
            Pentru a putea fi corecţi şi transparenţi în jurizare se vor urma paşii:
            1. Lucrările de creaţie literară vor fi predate la biblioteca şcolii până cel târziu vineri, 05.11.2010, ora 14.00, după cum urmează:
·  lucrările NU vor fi semnate cu numele şi prenumele autorului;
·  lucrările să se încadreze în max 2 pag. A4 (Font 14, Times New Roman);
·  în dreapta paginii sus se va scrie o PAROLĂ formată din 1-2 cuvinte
                        ex: “avion”sau “zambet cald” etc;
2. Se va pregăti anexat la fiecare lucrare un plic sigilat care va conţine:
             Pe plic se va scrie PAROLA identică cu cea din lucrare., iar în plic, pe o jumătate de foaie A4, se vor trece datele personale ale concurentului: nume (iniţiala tatălui) prenume, şcoala, clasa, prof. lb română.

             Momentul artistic va fi dedicat tot călătoriilor şi locurilor superbe de pe acest pământ. Fiecare liceu va pregăti un PPT, în 10-12 slide-uri, ca un eseu în imagini, muzică şi text, care să se încadreze în 60-90 secunde, având ca obiectiv descrierea unei destinaţii turistice. Zona geografică impusă Colegiului Economic „Nicolae Titulescu” o reprezintă Continentul Australia.

        Miercuri, 10.11.2010, ora 13.00, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare este programată intâlnirea elevilor cu d-l Mihai Pătraşcu, managerul Aeroportului Baia Mare, prezentarea PPT-urilor realizate de elevii din liceele pertenere şi premierea celor mai bune lucrări de creaţie literară.



                              ☺ Ludmila Bayza, bibliotecar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.